Ford Poll

Ford 1.0-liter EcoBoost voor het zesde jaar 'International Engine of the Year'

1.0-liter EcoBoost-benzinemotor van Ford voor het zesde achtereenvolgende jaar winnaar in de klasse 'Best Engine Under 1.0-litre'

-Zuinige, compacte en krachtige motor won sinds de introductie in 2012 tien 'International Engine of Year'-awards

-In Nederland kiest ruim 65% van de Focus klanten voor de 1.0 EcoBoost-motor. Bij de Fiesta ligt dit percentage op ruim 80%

 

“De 1.0-liter EcoBoost-motor was een revolutionaire motor en is nog steeds het ijkpunt voor compacte, zuinige motoren met geavanceerde EcoBoost-turbocharging, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming”, aldus Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa. “Zelfs na tien 'International Engine of the Year'-awards weten we nog steeds de grenzen van aandrijvingstechniek te verleggen en kunnen we onze klanten nog meer voordelen bieden met deze bekroonde kleine motor.”
 
Eén op de vijf nieuwe Fords die in Europa zijn verkocht - en twee op de vijf Fiesta's - zijn nu uitgerust met de 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford, die leverbaar is met 100 pk, 125 pk en 140 pk. In Nederlandse is dit aandeel nog veel hoger. Zo kiest bijna twee derde van de Focus klanten voor de 1.0 EcoBoost-motor. Bij de Fiesta is het aandeel van de 1.0 EcoBoost zelfs ruim 80%.

De EcoBoost-benzinemotoren van Ford met een capaciteit tot 3,5 liter, maken Ford's overal ter wereld krachtiger en zuiniger. Daarbij gaat het onder meer om personenauto’s als de nieuwe Ford Fiesta, Transit-bestelauto's, F-150 pick-up trucks en sportieve modellen van Ford zoals de Focus RS, de Mustang en de Ford GT supercar.

De zuinige driecilinder 1.0-liter EcoBoost-motor werd door een panel van 58 autojournalisten uit 31 landen benoemd tot 'Best Engine Under 1.0-litre'. De innovatieve motor debuteerde in 2012 in de Ford Focus en domineert sindsdien zijn segment, ondanks de toenemende concurrentie in een categorie die populair is bij autokopers en belangrijk is voor autofabrikanten. Dit jaar deden er in de categorie tot 1.0 liter 35 motoren mee, negen meer dan in het debuutjaar van de 1.0-liter EcoBoost.


De 1.0-liter EcoBoost-motor met cilinderdeactivatietechnologie zal de brandstofkosten voor klanten vanaf begin 2018 nog verder terugdringen door één van de cilinders in de motor automatisch uit te schakelen wanneer niet de volledige capaciteit nodig is, zoals tijdens in vrijloop uitrollen of rijden wanneer er niet veel motorvermogen wordt gevraagd.

Een voorbeeld van de geavanceerde technologie waarmee Ford klanten de keuze wil geven uit zuinige benzine-, diesel- en elektromotoren, is dat de technologie een cilinder binnen 14 milliseconden kan uit- of inschakelen - twintig keer sneller dan een oogwenk - zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of de prettige loop van de motor.


Lees hier meer over ontwikkelingen in duurzaamheid bij Ford, Autobedrijf Poll en hoe u zelf kan bijdragen.

 

motoroftheyear
motoroftheyearlogo