Ford en Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieu gaan ons allemaal aan en ook in de autobranche staan deze thema’s hoog op de agenda.
Wij zijn ons bewust van de noodzaak van stappen maken in duurzaamheid. Daarom laten wij u graag hieronder beknopt weten waar wij voor staan als trotse verkopers en monteurs van Ford wagens. En dat u bij uw keuze voor een Ford weet waar wij aan werken: Ford als fabrikant, wij als Autobedrijf Poll maar ook u kunt als autorijder bijdragen.

Ford wereldwijd
Lees meer over Ford als internationale organisatie, duurzaamheid door middel van recyclen van auto's en ontwikkelen van zuinige motoren.

Ford Poll
Als Ford dealer in Nederland houden wij waar mogelijk rekening met het verkopen en onderhouden van auto's rekening met duurzaamheid.

U als Ford rijder
Ook u als Ford rijder kan met onderstaande rijtips bijdragen aan het milieu.


Ford wereldwijd


Als wereldwijd opererende organisatie heeft Ford zich ten doel gesteld om voortdurend te zoeken naar manieren om de invloed op het milieu te minimaliseren, door middel van technologie en het behoud van energie en hulpbronnen.
Daarom was Ford  de eerste autofabrikant, die de ISO 14001 milieustandaard omarmde door al onze productiefaciliteiten wereldwijd te certificeren. Alle belangrijke toeleveranciers zijn eveneens gecertificeerd.

Ford EcoBoost motor weer in de prijzen
Met de ontwikkeling van de Ford EcoBoost motorblok staat Ford bovenaan internationale standaards.

Ford Ecoboost zorgt voor aanzienlijk minder CO2 uitstoot. Al jaren lang valt deze motor in de prijzen. Ook in 2017 is de 1.0 EcoBoost opnieuw winnaar "Engine of the year" !
De eerste Ford EcoBoost motor verscheen al in 2011 in de Ford Focus. En in 2016 bevat 80% van verkochte Fiesta's de Ford EcoBoost. En de ontwikkeling van de Ford EcoBoost gaat door er valt nog veel te verwachten.

Recyclen, wist u dat...?!

•  Alle nieuw ontwikkelde Ford modellen 85% recyclebaar zijn, gemeten naar internationale standaarden.

•  Elk nieuw Ford model tussen 20 en 50 onderdelen bevat die van gerecyclede materialen zijn vervaardigd.
Dit betekent dat 17.000 ton niet-metalen gerecycled materiaal per jaar niet naar een vuilstortplaats gaat.

•  Ford gebruik maakt van gerecycled materiaal van bumpers, accu's, banden, tapijt, flessendoppen, plastic flessen, computerbehuizingen en kleding. Dit gerecyclede materiaal wordt gebruikt in onderdelen zoals luchtinlaatbuizen, isolatie en tapijt en verpakking voor onderdelen.

Ford staat al jaren op de internationale lijst van de 100 meest ethische bedrijven ter wereld 2017. Voor een internationaal producent van auto's is het heel bijzonder om al jaren lang als enige autoproducent op deze deze lijst te staan. U kunt hier zien dat Ford al jaren lang de enige autofabrikant is die erop voorkomt (met slechts 1 nieuwkomer in 2017).


Autobedrijf Poll en Duurzaamheid


Certificering
Autobedrijf Poll is officieel Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat autobedrijf Poll in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit.


Banden, smeermiddelen,recycling
Autobedrijf Poll heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaam handelen in de bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom, conform de CO-2 prestatieladder, en we gaan zuinig om met energie door gebruik te maken van energiebesparende LED-verlichting. Tevens scheiden we onze afvalstromen.

Bedrijfsvoering
Duurzaam betekent ook als werkgever dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden te bieden. Buiten het bedrijf nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse locale projecten en activiteiten. En treft u ons bijvoorbeeld 2 maal per jaar op de hardloopdagen in Huizen.

 

 

U als Ford rijder - rijtips


U als Ford eigenaar kunt op vele manieren bijdragen aan een vermindering van de impact op het milieu, bijvoorbeeld door onderstaande rijtips toe te passen. Zo helpt u de CO2-uitstoot van uw auto te verminderen en bespaart u brandstof en geld.


• Lagere belading

Hoe meer u in de auto meeneemt, hoe harder de motor moet werken. Controleer dus uw bagageruimte en haal alle onnodige spullen weg. U bespaart brandstof en geld, en door een lager gewicht aan de achterzijde merkt u dat de auto eenvoudiger is te besturen.
• Controleer uw banden
Te zachte banden zorgen voor meer weerstand, waardoor de motor harder moet werken om dezelfde snelheid te behalen en dus meer brandstof verbruikt. Te harde banden zorgen echter voor minder grip. Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt dat de banden sneller slijten. Controleer de handleiding voor meer gegevens.
• De kosten van airconditioning
Het airconditioningssysteem van uw auto draait op de motor; de extra energie die het systeem nodig heeft zorgt dus voor een hoger brandstofverbruik. U kunt als alternatief een ruit openen. Dit zorgt bij hogere snelheden echter voor een verhoogde luchtweerstand, waardoor wellicht meer brandstof wordt verbruikt dan nodig is voor het airconditioningssysteem.
• Rijd soepel
Studies hebben aangetoond dat onnodig in- en uitvoegen en snel optrekken bij stilstand nauwelijks tijdwinst oplevert. Dit stoppen en optrekken verbruikt eigenlijk meer brandstof en zorgt dat sommige onderdelen van de auto sneller slijten. Soepelheid en anticiperen zijn de steekwoorden van tegenwoordig.
• Dakbagagebox en imperiaal
Dakbagageboxen en imperiaals zorgen voor weerstand. Ze vertragen de auto, net als bij rijden met de ruiten open. Dit betekent dat de motor harder moet werken om hetzelfde vermogen te leveren. Dus als u bepaalde onderdelen niet gebruikt, kunt u deze het beste verwijderen; gebruikt u de onderdelen toch, zorg dan dat deze niet worden overbelast, omdat anders het rendement wordt verminderd.
• Schakel op tijd
Hoge toerentallen maken nog steeds geen indruk. Snel rijden is gevaarlijk en zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Als u echter op tijd schakelt, is dit van invloed op het rendement. Motoren presteren het beste tussen 2.000 en 3.000 toeren/min per minuut. Het optimale schakelpunt bij auto's met dieselmotoren ligt rond 2.000 omw/min en rond 2.500 toeren/min bij auto's met benzinemotor.
• Laat een APK op uw auto uitvoeren
Hoe goed uw rijstijl of uw auto ook is, onderdelen slijten in de loop van de tijd altijd. Hierdoor presteren de onderdelen steeds minder. Zorg voor een schone CO2-uitstoot door middel van de reguliere APK van uw auto en/of door regelmatig onderhoud aan uw auto te plegen.

 

 

 

motoroftheyearlogo

Hieronder meer over de Ford Eco Boost motor

 

 

 

 

 

 

 

         

routebeschrijving-ford-poll