Nieuwe Ford Fiesta haalt hoogst haalbare veiligheidsscore

7-9-2017

De jaarlijkse onafhankelijke veiligheidstest van Euro NCAP heeft de nieuwe Ford Fiesta met vijf sterren beoordeeld. Dit is de hoogst haalbare score die gehaald kan worden tijdens deze test. Er wordt bij deze test gekeken naar de veiligheid van de inzittenden (volwassen en kinderen), de voetgangers en naar de safety assist. Op al deze punten scoorde de nieuwe Ford Fiesta zo goed dat dit werd beloond met vijf sterren.

Ford Fiesta


Technologie voor veiligheid

De nieuwe Ford Fiesta is technologisch gezien de meest geavanceerde compacte auto op de Europese markt. De nieuwe Ford Fiesta ziet er dus niet alleen goed uit, maar is ook voorzien van functies die de impact van ongevallen voorkomen of verminderen voor zowel de inzittenden als de voetgangers. Hiertoe behoort voor het eerst een verbeterde versie van Pre-Collision Assist met daarbij een Pedestrian Detectian van Ford. Dit zorgt ervoor dat ongevallen in het donker kunnen worden voorkomen met voetgangers.
Uitstekende Veiligheidsbeoordeling

Tijdens de beoordeling van de nieuwe Ford Fiesta werd er gekeken naar de veiligheid op verschillende punten, namelijk de veiligheid van de inzittenden, de veiligheid van de voetvangers en de safety assist. De Euro NCAP heeft op deze punten hoge scores gegeven aan de nieuwe Fiesta. De bescherming van de inzittenden, zowel volwassenen (87%) en kinderen (84%), scoorden bijna de maximale score tijdens de veiligheidstesten. Daarnaast heeft de Fiesta een maximale score behaald bij tests die bedoeld zijn om botsingen met een andere auto in de flank na te bootsen en heeft ook hoog gescoord bij frontale en zijdelingse botsingen tegen palen. Daarbij heeft de nieuwe Ford Fiesta een hoog beschermingsniveau voor alle inzittenden en biedt een goede bescherming tegen een whiplash.‘’De recentste Euro NCAP-veiligheidsnormen zijn strenger dan ooit. De nadruk wordt gelegd op nieuwe technologieën waarmee bestuurders ongevallen kunnen voorkomen’’, aldus Joe Bakaj, vice-president, product development bij Ford Europa. De Fiesta kan met de nieuwe technologieën helpen voorkomen dat de bestuurders de rijbaan verlaten en bewaakt de voorliggende weg tot een afstand die overeenkomt met de lengte van een voetbalveld. Dit allemaal om de bestuurders te helpen bij het detecteren en voorkomen van risico’s voor veiligere ritten. Er zijn verschillende geavanceerde technologieën die de bestuurder helpen voor veilig rijden. Er zijn onder andere twee camera’s, drie radars en twaalf ultrasone sensoren. Samen zijn deze in staat om 360 graden rond de auto te detecteren, de voorliggende weg te scannen en de verkeersborden te lezen.

Co-Pilot 360 technologie


Meer Fiesta informatie

Wilt u misschien meer informatie over de nieuwe Ford Fiesta? Kijk dan op onze productpagina van de nieuwe Fiesta en misschien rijdt u wel binnenkort in deze prachtige en veilige auto. U kunt ook altijd contact met ons opnemen om meer informatie te krijgen over de nieuwe Fiesta. Als u al overtuigd bent, kunt u via onderstaande knop ook alvast een proefrit bij ons boeken.

Fiesta ST-Line Neem contact op Boek een proefrit

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws