Ford onthult de geheel nieuwe SUV

16-5-2019

Het beste van alles in één pakket!

Op 2 april 2019, onthulde Ford de stijlvolle en onderscheidende reeks nieuwe Kuga SUV's, die begin 2020 wordt verwacht. De nieuwe reeks Ford Kuga SUV's hebben een nieuw slank en opvallend ontwerp gekregen om voor meer ruimte en comfort te zorgen. Daarnaast is de volledig nieuwe Ford Kuga als eerste personenwagen van Ford verkrijgbaar met een ‘mild hybrid’-, ‘full hybrid’- en ‘plug-in hybrid’-aandrijving.

De nieuwe Ford Kuga lijn omvat de plug-in hybride, EcoBlue Hybrid (mild hybride) en de Hybrid (volledig hybride), 1.5-liter EcoBoost benzinemotoren en 1.5- en 2.0-liter EcoBlue dieselmotoren. Alle motoren kunnen worden gekoppeld aan de nieuwe, intelligente, automatische achttraps transmissie. De Kuga wordt leverbaar in de verfijnde Titanium-, de sportieve ST-Line- en de luxe Vignale-uitvoeringen.

De batterij kan worden opgeladen via een laadpoort in het spatbord vooraan en wordt onderweg automatisch bijgeladen door het regeneratieve remsysteem. Deze zet de kinetische energie, die normaal verloren gaat, om tot elektrische energie. Ford schat dat de batterij in ongeveer vier uur kan worden opgeladen aan een 230V-stopcontact.Ontworpen door onze klanten

De volledig nieuwe Kuga werd als eerste SUV ontwikkeld op basis van Fords nieuwe, wereldwijde C2-platform, dat bijdraagt tot een verbeterde luchtstroom en daardoor een lager verbruik. Ook het gewicht is in vergelijking met de vorige generatie met dezelfde motor met ongeveer 90 kilogram gereduceerd. Het nieuwe ontwerp heeft er ook voor gezorgd dat de botsprestaties verbeterend zijn: de torsiestijfheid is met 10 procent toegenomen, dit zorgt voor een verfijnde rijervaring. Bovendien biedt de auto van Ford meer ruimte naast het uitgesproken en dynamisch design.

De volledig nieuwe Kuga oogt door zijn opvallend nieuw uiterlijk stoerder en eenvoudiger. Het meer gestroomlijnde silhouet vertaalt zich in een langere wielbasis die het rijcomfort en de stabiliteit verhoogt dankzij de grotere omvang. De langere motorkap, schuiner opgestelde voorruit en een lagere daklijn zorgt er voor dat de Kuga energieker, luxer en steviger oogt vergeleken met zijn voorgangers.

De Nieuwe Ford KugaBoek een proefrit


Technologieën waar je op kunt vertrouwen

De volledig nieuwe Kuga brengt de SUV-ervaring naar een nog hoger niveau met tal van geavanceerde rijhulpsystemen die zijn ontwikkeld om bestuurders meer vertrouwen te geven achter het stuur en zodat de bestuurder zich nog beter op de weg kan concentreren.

De verfijnde Ford Co-Pilot360-technologieën verbeteren de bescherming, het rijden en parkeren. Met deze technologieën wordt ook de rijbeleving nog comfortabeler, minder belastend en veiliger gemaakt.

Nieuw bij Ford zijn het nieuwe Lane-Keeping System met dodehoekassistent, dat het Blind Spot Information System (BLIS) en Lane-Keeping System laat samenwerken om naderende voertuigen in de dode hoek te detecteren op wegen met meerdere rijstroken. Wanneer het systeem een dreigende aanrijding detecteert doordat de bestuurder van rijstrook wil veranderen of doordat de wagen afwijkt, terwijl er een ander voertuig in de dode hoek nadert, stuurt het systeem tegen om de bestuurder te waarschuwen en de rijstrookwissel af te raden.


We geloven niet in technologie om de technologie”, verklaarde Stuart Rowley, President Ford of Europe. “Voorzieningen zoals de geïntegreerde FordPass Connect-modem en het nieuwe Lane-Keeping System met Blind Spot Assist zijn net als onze hybride motoren ontwikkeld om tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende manier waarop we onze auto gebruiken en om de volledig nieuwe Kuga naadloos te integreren in het leven van onze klanten.


Neem contact op

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws