Tweede seizoen Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start

31-5-2019

Tijdens de Zolderse Würth Superprix aankomend weekend, gaat de Ford Fiesta Sprint Cup van start. Op 1 en 2 juni verschijnen de racers dit seizoen voor het eerst aan de start van Circuit Zolder. Ook de kampioen van vorig seizoen, Laurens de Wit, verschijnt opnieuw aan de start, waarmee de lat direct hoog ligt voor de deelnemers.De Nederlandse en Belgische deelnemers strijden in volledig gescheiden klassementen, maar rijden negen van de twaalf races gezamenlijk. Het Nederlandse kampioenschap heeft een Overall-, een Junior- en een +24-klassement. Het Belgische kampioenschap heeft een Overall-, een Junior- en een Dealer-team-kampioenschap. Naast de gescheiden kampioenschappen wordt er tijdens de gezamenlijke races gestreden voor de titel Dutch Belgian FFSC Super Star. Hierbij worden punten gegeven aan de top 20 finishers, ongeacht aan welk kampioenschap men meedoet.


Ford Fiesta ST-Line
Als ‘wapen’ in de strijd van de Fiesta Sprint Cup is gekozen voor de sportieve Fiesta ST-Line. De sportieve rijeigenschappen maken deze uitvoering de ideale basis voor een raceauto. Dat vonden de organisatoren van de Ford Fiesta Sprint Cup ook. Zo heeft de ST-Line van zichzelf al een aangepast onderstel, waardoor de wegligging nog beter is.


De Fiesta ST-Line waarmee in de Ford Fiesta Sprint Cup wordt gereden, is volledig aangepast voor circuitgebruik. Voor deze toepassing is de 1.0-liter EcoBoost-motor aangepast en levert ongeveer 150 pk. Het gewicht van de aangepaste Fiesta ST-Line komt uit op ongeveer 1.020 kg en de auto staat op slicks (of regenbanden) van het merk Hankook. De ombouw wordt gedaan door de Nederlandse onderstel specialist Intrax en DVB Racing uit België, die samenwerken met Ford Performance Europe en het Britse M-Sport.


Zes raceweekenden met elk twee races
De Ford Fiesta Sprint Cup bestaat uit zes raceweekenden. Er wordt gereden op Zandvoort, Zolder, Assen (twee keer) en Spa-Francorchamps (twee keer), voornamelijk tijdens belangrijke autosportevenementen. Per weekend worden er twee sprintraces gereden van elk maximaal dertig minuten lang. Vooraf zijn er uiteraard vrije trainingen (dertig minuten) en een kwalificatie van twintig minuten.


De organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup is in handen van V-Max Racing Management, dat sinds 2001 verantwoordelijk is voor de Dutch Supercar Challenge. Hoewel de raceserie vooral is gericht op jongeren tussen de vijftien en vierentwintig jaar die vanuit het karten of clubracen willen doorgroeien, zijn ook oudere coureurs van harte welkom.Ford Fiesta Sprint Cup-kalender 2019
31 mei / 2 juni
Zolder Superprix – Circuit Zolder (België)


21-23 juni
Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (België)


12-14 juli
GT World Challenge – Circuit Zandvoort


16-18 augustus
Gamma Racing Day – TT Circuit Assen


4-5 oktober
TCR 500 Spa – Spa-Francorchamps (België)


18-20 oktober
Hankook Finale Races – TT Circuit Assen


Boek een proefritFord Fiesta

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws