Ford introduceert MS-RT uitvoering van Transit Connect, Transit Custom en Ranger

27-1-2021

Deze op autosport geïnspireerde uitvoeringen, met behoud van praktische eigenschappen en exclusieve uitrusting, zorgt voor zeer onderscheidende bedrijfswagens. Als onderdeel van Fords Qualified Vehicle Modifier-programma behoudt je de standaard Ford-garantie.

In samenwerking met specialist MS-RT introduceert Ford opvallende, op de rallysport geïnspireerde uitvoeringen van de populaire Transit Connect, de Transit Custom en de Ranger. Deze zijn ontwikkeld door MS-RT en te bestellen via de Ford Transit Centrum dealers. 

 

Ford Transit Connect MS-RTFord Transit Connect MS-RT


MS-RT is de productieafdeling van voertuigen voor de openbare weg van M-Sport. MS-RT staat dan ook voor M-Sport Road Technology. M-Sport is al jarenlang partner van Ford en was onder leiding van rallylegende Malcolm Wilson succesvol in het World Rally Championship, Global Rallycross en GT3-races. MS-RT zorgt voor een nog grotere ‘wauw-factor’ voor de Transit-familie en Ranger. Het resultaat zijn unieke, sportieve bedrijfswagens met een echt sportieve oorsprong voor klanten die zich van de massa willen onderscheiden. Toch blijven de praktische en robuuste eigenschappen van de Ford bedrijfswagens behouden, evenals de volledige Ford garantie.

 

Opvallende stijl

De MS-RT uitvoeringen van de Transit Connect, Transit Custom en Ranger brengen de sfeer van de rallysport naar de openbare weg. De modellen zijn voorzien van een radicaal gewijzigde voorzijde met een nieuw vormgegeven grille en agressiever vormgegeven luchtinlaten, geïntegreerde mistlampen en een op de autosport geïnspireerde diffusor.

De verbrede wielkasten worden gevuld door 18 inch OZ Racing-velgen in antraciet, 20 inch voor Ranger MS-RT. Door de sportieve sideskirts liggen de bedrijfswagens optisch lager boven het wegdek. Aan de achterzijde benadrukken een geïntegreerde diffusor en een dakspoiler het rallysportkarakter. De Transit Custom MS-RT is voorzien van een dubbele sportuitlaat en de Transit Connect MS-RT van een opvallend uitlaatsysteem met vier eindpijpen. Ceramic Black uitlaateindpijpen zijn optioneel.

 

Ford Transit Custom MS-RTFord Transit Custom MS-RT

 

Behalve in de standaardkleuren is de Transit Custom MS-RT ook leverbaar in iedere kleur van het uitgebreide SVO-aanbod. Hierdoor valt de bedrijfswagen nog meer op en komt de spectaculaire bodykit volledig tot zijn recht. Voor een extra sportieve uitstraling zijn optionele decalkits beschikbaar, waarmee de klant de auto nog unieker kan aankleden.

De Ranger MS-RT vormt samen met de Ford Ranger Raptor het hoogtepunt van het Ranger-aanbod. De Ranger MS-RT heeft de Ranger Wildtrak als basis en deelt dan ook diens rijke uitrusting, het laadvermogen van een ton en de Super Cab-carrosserie. De carrosseriekleuren Frozen White, Sea Grey en Agate Black benadrukken de imposante vormgeving. Grille en buitenspiegels in koolstofvezeleffect maken de uitstraling compleet.

Het interieur van de MS-RT bedrijfswagens is voorzien van met de hand – in nappaleder en suede – beklede stoelen en een MS-RT sportstuurwiel met koolstofvezel inleg. Het MS-RT logo is terug te vinden op de tellers achter het stuurwiel, vloermatten en instaplijsten. Dankzij ambianceverlichting en verwarmde voorstoelen wordt ook het comfort niet vergeten. Het Ford SYNC 3 connectiviteitssysteem met stembediening behoort tot de standaarduitrusting. Het systeem omvat een kleuren-touchscreen en een FordPass Connect-modem met wifi-verbinding voor tien mobiele apparaten. Eveneens standaard zijn navigatie, een achteruitrijcamera en bi-xenon-koplampen.

 

Ford Ranger MS-RTFord Ranger MS-RT

 

Volbloed werkpaard

De nieuwste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren zorgt voor krachtige prestaties, optimale brandstofefficiëntie en een dynamische rijbeleving. De Transit Custom MS-RT is voorzien van de 136 kW (185 pk) sterke 2.0-liter EcoBlue-motor met een koppel van maar liefst 415 Nm, gecombineerd met een zestrapsautomaat. De 88 kW (120 pk) sterke 1.5-liter EcoBlue van de Transit Connect MS-RT levert een koppel van 270 Nm waarbij er keuze is tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat.

In de Ranger MS-RT zorgt de 157 kW (213 pk) sterke 2.0-liter EcoBlue Bi-turbodieselmotor voor uitzonderlijke prestaties en een trekkracht van 500 Nm. Hiermee trekt hij met gemak aanhangers tot 3.500 kg, terwijl de personenauto-achtige verfijning en de brandstofefficiëntie behouden blijven. De Ranger MS-RT deelt zijn tientrapsautomaat met de Mustang en zijn grotere broer, de Ford F-150. De inschakelbare vierwielaandrijving voor optimale tractie off-road zijn eveneens behouden.

 

Transit Custom MS-RT uitvoeringenTransit Custom MS-RT uitvoeringen

 

Voor wie van een sportiever motorgeluid houdt, is er op alle modellen de optionele Maxhaust soundbox. Met een app kan de bestuurder het geluid en het volume naar smaak aanpassen.

De MS-RT-uitvoeringen bouwen voort op Fords ervaring op gebied van rijplezier, waarmee de personenauto-achtige rijdynamiek van de Transit Connect en Transit Custom wordt versterkt. Uitrusting zoals de lichtmetalen OZ Racing-velgen verlagen het onafgeveerde gewicht voor nog dynamischer en plezieriger rijeigenschappen.

Bij de MS-RT-uitvoeringen blijven de robuustheid en praktische eigenschappen van de Transit-familie en Ranger behouden. De Transit Custom is leverbaar als gesloten bestelbus en dubbele cabine, de Transit Connect MS-RT als gesloten bestelbus. De Transit Connect MS-RT en Transit Custom MS-RT komen beide standaard met dubbele achterdeuren en LED-verlichting in de laadruimte. Laadvolume en -vermogen zijn voor alle modellen ongewijzigd ten opzichte van de reguliere uitvoeringen.

 


Ford Ranger MS-RTBrendan Lyne, Commercial Vehicles bij Ford Europa: “deze opvallende uitvoeringen combineren het karakter van de succesvolle Ford bedrijfswagens met opvallend, op de autosport geïnspireerd design. Het zijn modellen die er net zo aansprekend uitzien als ze zijn om mee te rijden, terwijl de door onze klanten zo gewaardeerde robuuste eigenschappen behouden zijn.

 

Fabrieksgarantie blijft behouden

Als onderdeel van Fords Qualified Vehicle Modifier-programma (QVM) zijn de MS-RT uitvoeringen goedgekeurd voor verkoop via Ford dealers. De aanpassingen van MS-RT worden gegarandeerd uitgevoerd zonder de standaard Ford-garantie te beïnvloeden.

De Transit Custom MS-RT en Transit Connect MS-RT zijn vanaf nu te bestellen in Nederland. De Ranger MS-RT is vanaf de zomer dit jaar te bestellen in Nederland.

Neem contact op


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws