Ford Kuga alweer de best verkochte plug-in hybride auto in Europa

Ford Kuga alweer de best verkochte plug-in hybride auto in Europa

26-1-2024
  • Het is officieel bevestigd: onze Kuga Plug-in Hybrid was in 2023 de best verkochte plug-in hybride auto (PHEV) van Europa.1,2 Het is het derde jaar op rij dat onze gezins-SUV – die in ‘EV Now-modus’3 geheel elektrisch kan rijden – bovenaan de PHEV-verkooplijsten staat. Vorig jaar kochten klanten 25 procent meer Kuga Plug-in Hybrids dan de eerstvolgende bestverkochte PHEV.

    De nieuwe Kuga Plug-in Hybrid werd begin dit jaar onthuld, en biedt nog meer voor onze klanten.

    Het nieuwe model accelereert sneller en kan nu tot 2.100 kg trekken – beter dan enig ander voertuig in zijn klasse.4 Het maakt autorijden comfortabeler met rijhulpsystemen die de auto automatisch kunnen laten vertragen in bochten, rotondes en afritten als de navigatie gebruikt wordt.5 Ook heeft de nieuwe Kuga een 360 graden camerasysteem5,6 dat een vogelperspectief van de auto kan weergeven op het 13,2-inch scherm tijdens het parkeren.

  • de vernieuwde Ford Kuga PHEV interieur
  • De nieuwe Kuga is ook beter verbonden. Het SYNC 4-infotainmentsysteem7 integreert smartphones met draadloze Apple CarPlay en Android Auto,8 biedt standaard 5G-connectiviteit9.

    Uiteraard kunnen eigenaren de accu nog steeds opladen door deze aan te sluiten op een laadstation of stopcontact. De Kuga kan tot 69 km volledig elektrisch rijden als de EV Now-modus is geactiveerd, of ervoor zorgen dat een tank benzine langer meegaat tijdens lange autoritten.

  • De bestverkochte PHEV van Europa wordt ook in Europa gebouwd, in onze fabriek in Valencia, Spanje.# # #


1 Volledige jaren 2021, 2022 en 2023 volgens gegevens van JATO Dynamics en IHS Markit.

2 Ford of Europe rapporteert verkopen voor zijn 20 traditionele Europese markten: België, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

3 Kuga PHEV gehomologeerde CO2-uitstoot 20-28 g/km, gehomologeerd brandstofverbruik 0,9-1,2 l/100 km en gehomologeerd puur elektrisch rijbereik 60-69 km WLTP. Het bereik van de CO2-uitstoot en de brandstofefficiëntie kan variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die door de afzonderlijke markten worden aangeboden. Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

4 Indien goed uitgerust. De maximale trekkracht varieert afhankelijk van de lading, de configuratie van het voertuig, de accessoires en het aantal passagiers.

5 Bestuurdersassistentie is een aanvulling op en geen vervanging van de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden.

6 Camera's werken alleen bij snelheden onder 10 km/u.

7 Rijd niet terwijl je afgeleid bent of handheld apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

8 Telefoon met actieve dataservice en compatibele software vereist. SYNC 4 regelt geen producten van derden tijdens gebruik. Derden zijn zelf verantwoordelijk voor hun functionaliteit.

9 Aangesloten services en functies zijn afhankelijk van netwerkbeschikbaarheid en compatibel plan. 5G is niet overal beschikbaar. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Aangesloten service is exclusief Wi-Fi-hotspot. Voor beschikbare Wi-Fi-hotspot is een apart abonnement vereist.Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws