Stressvrij parkeren dankzij Ford technologie

24-11-2016

Parkeersensoren verminderen veel parkeerschade en ongelukken. De technologie die bestuurders ondersteunt bij het parkeren van hun auto wordt steeds geavanceerder. Met het verbeterde Active Park Assist van Ford kan de auto bijvoorbeeld met één druk op een knop fileparkeren of haaks inparkeren. Ook het verlaten van de parkeerplaats kunnen Fords met Active Park Assist voortaan zelf. Het systeem kan zelfs geschikte parkeerplaatsen vinden door gebruik te maken van de sensoren.


Parkeren is een van de stressvolste ervaringen in de auto, en bestuurders die moeite hebben om geschikte parkeerplekken te vinden in stedelijke gebieden, kunnen een domino-effect creëren in de verkeersstroming en op het stressniveau”, aldus Dirk Gunia, Supervisor, Driver Assist Electronics bij Ford Europa. “Technologieën als onze verbeterde Active Park Assist helpen bestuurders om zich zekerder te voelen wanneer ze parkeren op plekken waarvan ze anders hadden gedacht dat ze te klein waren.


Cross Traffic Alert, dat nu wordt ontwikkeld door Ford, maakt gebruik van sensoren om personen achter de auto te detecteren en automatisch te remmen als de bestuurder dit niet doet. Het systeem is ontworpen om motorrijders, fietsers en wandelaars te beschermen. Ook aan de voorkant van de auto zitten sensoren.


Botsingen voorkomen

Ford ontwikkelt tevens een nieuwe technologie die bestuurders helpt om stilstaande of langzaam rijdende auto’s te ontwijken om botsingen te voorkomen. Evasive Steering Assist is bedoeld voor gebruik in de stad en op snelwegen, en maakt gebruik van een radar en een camera om langzaam rijdende en stilstaande auto’s vóór de auto te detecteren. Vervolgens biedt het systeem stuurondersteuning om een auto te ontwijken als er een botsing dreigt plaats te vinden.


Waarschuwing bij spookrijden

Spookrijden is de ergste nachtmerrie van elke bestuurder en Ford ontwikkelt een technologie waarmee kan worden voorkomen dat het ooit gebeurt; bestuurders worden gewaarschuwd wanneer ze in de verkeerde richting de snelweg oprijden. Wrong Way Alert maakt gebruik van een in de voorruit gemonteerde camera en van informatie die afkomstig is uit het navigatiesysteem van de auto.


File detecteren

Traffic Jam Assist is een andere technologie die eerder is aangekondigd door Ford, en die naar verwachting binnen twee jaar voor het eerst beschikbaar wordt voor klanten. Het systeem helpt de auto in het midden van de rijstrook te houden en remt en accelereert om dezelfde snelheid aan te houden als de voorligger.

Lees hier het volledige nieuwsbericht, meer over technologie van Ford die bestuurders helpt veiliger door het verkeer te bewegen.


Interesse?

Als erkende Ford dealer kunnen wij u uitgebreid informeren over de hier beschreven bestuurdersondersteuningssytemen en over de modellen die hiervan voorzien zijn.

Neem contact opMeer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws