Vier nieuwe Fiesta’s onthuld

30-11-2016

Ford heeft vier verschillende productievarianten van de nieuwe generatie Fiesta gepresenteerd: de stijlvolle Fiesta Titanium, de op de Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line, de exclusieve Fiesta Vignale en de Fiesta Active crossover. Dit gebeurde op 29 november 2016, tijdens het Ford Go Further evenement in de Ford-fabriek in Niehl bij Keulen, waar de Fiesta gemaakt wordt.

De uitgebreide Fiesta-reeks biedt klanten meer personalisatieopties dan ooit en benadrukt zo de sportieve uitstraling en het rijplezier dat de auto al generaties lang tot een favoriet maakt.

Met een elegant exterieur en een ergonomisch vormgegeven interieur dat is voorzien van een zwevend 8″ HD-touchscreen en van het geavanceerde SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, is de Fiesta ook als eerste Ford uitgerust met een exclusief B&O PLAY-geluidssysteem.

Bekroonde 1.0-liter EcoBoost motor nog zuiniger

De compacte en krachtige 1.0-liter EcoBoost motor is de eerste driecilindermotor ter wereld waarvan één van de cilinders uitgeschakeld wordt als er minder vermogen van de motor gevraagd wordt. Dit levert een besparing in brandstofverbruik en CO2-emissies op tot 6 procent. Met deze technologie kan de cilinder binnen 14 milliseconden worden in- en uitgeschakeld, 20 keer sneller dan een oogwenk. In combinatie met geavanceerde oplossingen om trillingen tegen te gaan, is de uitschakeling van een cilinder niet merkbaar voor bestuurders wat betreft de bediening en de prestaties van de motor. Ford-technici hebben de verwachtingen in de auto-industrie overtroffen met de technologie voor cilinder-uitschakeling. Hiermee worden voor de meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de verfijning.

Ford gaat zelfrijdende auto's testen in Europa

Tijdens het Go Further evenement kondigde Ford ook aan volgend jaar van start te gaan met het testen van autonome auto’s op Europese wegen. Dit ter uitbreiding op de tests die nu al op grote schaal plaatsvinden in de Verenigde Staten. Op dit moment werkt Ford actief aan de uitbreiding tot een bedrijf dat zich bezighoudt met auto’s en met mobiliteit en houdt zich daarom via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Het streven is om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto’s, de klantervaring en data analytics. Ford zet zich in om zelfrijdende auto’s beschikbaar maken voor miljoenen mensen en kondigde eerder dit jaar aan om het wagenpark voor ontwikkeling van autonome auto’s te verdrievoudigen waarmee Ford de grootste testvloot autonome auto’s krijgt.

Meer nieuwsKies een Fiesta

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws